TOMO 77

Blanc, vermell i negre. Política. Màgia. Propaganda.

Tony Aguero, Tomo 77, de Costa Rica a Portland, des d’on ens saluda.

Explica les seves il·lustracions extremes a partir dels esdeveniments de 2020, tant els globals com els del seu nou lloc d’adopció, explicant que ja pressentia la imminència d’un desastre.

 A partir de març del 2020 comença a dibuixar sense parar per tal d’alleujar l’ansietat i per tal de processar la realitat que l’envolta:

“La meva meta esdevingué clara. La societat esdevingué dos i es va quedar nua, les diferències entre classes, rics i pobres el que volen el bé comú i els que no, els vermells, els blaus… tot es va polaritzar.”

Així, en les seves paraules, va assumir el paper dels artesans medievals per tal d’il·luminar els esdeveniments per ser entesos amb només una imatge: “El que faig és el mateix que ells van fer: disfressar la realitat amb una mena de surrealisme. Amo el gravat de l’edat mitjana, l’art dels manuscrits, els Còdexs, el surrealisme, l’art Bizantí, amagar missatges  a una imatge… El meu objectiu és donar-li a la gent alguna cosa en què pensar”

Blanc, vermell i negre. Art i Propaganda.