Pablo Aparicio – Finestres al passat

Sobta pensar que científicament, probablement és la realitat. En un temps de mons artificials als videojocs, a les sèries de televisió, es produeix un joc de miralls estrambòtic: generem la realitat passada amb les eines que tenim per generar mons fantàstics.

Així, el resultat genera una curiositat gegantina per la seva moderació: No hi ha dracs alats, ni zombis, ni animals mutants apocalíptics, només el passat, suposadament, el de veritat.

En Pablo Aparicio crea unes imatges demolidores, com dèiem abans, precisament per la seva contenció. Ciutats, temples, cases, habitants…

Aquí el teniu:

Qui ets?

Sóc Pablo Aparicio, arqueòleg i historiador de l’art, expert en Patrimoni Virtual. Des del 2013 duc a terme treballs de reconstrucció virtual en 3D, combinant arqueologia, tecnologia i art.

D’on véns?

Actualment desenvolupo el meu treball des de Madrid, però duc a terme projectes relacionats amb patrimoni de tot el món, des d’Egipte al Perú, passant per Europa i, especialment Espanya.

Què fas?

El meu treball es centra, en l’actualitat, en l’aplicació de tecnologies de la visualització gràfica a la representació del patrimoni historicoartístic i arqueològic.

Com ho fas?

Faig servir fonamentalment Blender, Substance Painter i Photoshop, però també altres softwares, per a dur a terme aquestes finestres al passat que ens permetin entendre les vides d’aquells que ens van precedir i els seus contextos històrics.

Per què ho fas?

M’hi dedico de manera professional, així que molts dels treballs són encàrrecs que rebo. Tanmateix, això també és la meva afició, pel que, a més a més, duc a terme treballs que m’interessen de manera personal.

A on t’agradaria arribar?

– El meu interès és continuar millorant i dur a terme més i millors finestres al passat.”