Clàudia Borràs

La Claudia Borràs és absolutament improbable.

Una fotògrafa de la seva edat i formació hauria d’haver estat més contaminada pel segle XXI, però la seva mirada és increïblement antiga, dels temps en què es començava a desenvolupar la fotografia a partir de la pintura, de l’òptica, de la química…

És inversemblant la seva capacitat de captar la llum. Aquesta sèrie de bodegons en Polaroid que ens proposa són perfectes. Ni més, ni menys. Ens ofereix els seus contactes i el procés de selecció, de creació de les peces, però, honestament, segurament no arribem del tot a albirar la manera de planejar, decidir, i executar aquestes fotografies al·lucinants.

Ella mateixa ens ho explica:

“Sempre m’han agradat els bodegons quotidians, sobretot els que tenen els clàssics elements: fruita, gerros, flors… No sé si és perquè la meva àvia sempre pintava bodegons d’aquest estil.

Durant el confinament em vaig dedicar a jugar amb el que tenia a mà: Fruites i Polaroid.En la següent mostra de fotos hi ha un recull de fotos que són el resultat dels processos per a fer les proves, per a controlar la tècnica de Polaroid lift. De les diferents escenes es replanteja, l’enquadrament, la composició dels elements i el suport on anirà la Polaroid transportada.”

Gaudiu.