IWAJLA KLINKE

Iwajla Klinke va néixer a Greifswald, Alemanya, el 1976.

És possible que estar davant del Bàltic, tocant Polònia, amb Suècia al davant i Finlàndia al costat, hagi dotat la fotògrafa d’una visió antropològica,  transversal i ecumènica, sobre la gent que habita aquesta part del món; el fet d’haver estudiat Història de l’Art i estudis Islàmics i Jueus a la Universitat lliure de Berlín probablement fa quallar tot aquest context en la meravella que són les seves fotografies.

I en aquests deu anys de feina enlluernadora, l’univers de sanefes i farbalans, frunzits i brodats, ha acabat desembocant a les pells pintades de colors de tradicions més llunyanes.

Inevitablement, amb els anys que porta treballant i exposant sense parar ha ampliat els subjectes de la seva fotografia a la resta del món, això sí, aplicant rigorosament la seva fórmula: austeritat de fons i elements quasi puritana, il·luminació enganyosament bàsica i, si és possible, pla americà.

Poca cosa més es pot dir que faci justícia a una obra tan sòlida i coherent.

Amb una salutació seva des de Berlín, gaudiu-la.