Archive.org

Archive.org és tan extens que inicialment desconcerta una mica.

Una feinada sistemàtica de vint-i-cinc anys: milions i milions i milions de documents a l’abast, però a la que et mires la pàgina amb calma veus que té un sistema de filtres sistemàtic, i que arribes on vols literalment en segons, si ets capaç de no distreure’t amb tot el festí d’art i informació disponible…

La diferència amb altres biblioteques d’Internet és incloure qualsevol format: llibres, imatges, àudios, software, vídeos… En un arbre de branques quasi infinites, pots anar saltant de concepte en concepte, linkant idees constantment.

Per acabar de saturar-vos el cervell i l’ordinador, us ofereix descàrrega directa o via torrent del material.

Una de les sorpreses més divertides i interessants de la pàgina és la “Wayback Machine”, una màquina del temps virtual per veure webs en un determinat moment. Us enrecordeu com era Facebook fa catorze anys? Mireu, ja veureu com era molt més tronat que el vostre record… Voleu ficar el vostre web a la màquina per tal de sigui gravat pel que queda d’eternitat? Endavant…

Archive.org és virtualment inesgotable com a font de recursos, però sobretot com a lloc on passar una tarda sencera remenant anuncis de TV de totes les èpoques, gravacions de folk exòtiques, cobertes pulp, videojocs arcade, programes de ràdio antics, llibres medievals i loops de vídeo setanteros.