Desembre!

Demanant permís per fer servir un pòster en particular, a preguntes de l’autor sobre Meteora, vam aconseguir precisar encara una mica més les línies mestres de la Revista, li explicàvem que, a banda de mirar d’assenyalar en català els  millors recursos artístics i intel·lectuals de manera gratuïta o barata,  volíem també ajudar a recuperar o conservar alguns formats tradicionals que estan caient en desús ràpidament, ja us podeu imaginar per què: el pòster, la caràtula de disc o vídeo, l’enciclopèdia física, el còmic en paper, el llibre en general…

Així, obrim el nº1 amb “Sabadell del meu record” del Marian Burguès, un llibre d’història tan de veritat, que ens temíem que si no reproduíem directament algunes de les anècdotes incloses, no les creuríeu. Catalunya àcida, àcida…

Catmac ens ofereix les seves reflexions i loops i loops de vídeo, d’una intensitat i profunditat aclaparadora. Baixeu-los i useu-los si us atreviu.

Tot i que no hem aconseguit l’entrevista, ens hem endut una salutació des de Berlín de la Iwajla Klinke, gaudiu de les seves fotografies.

Desvetllem qui hi ha darrere d’una de les millors pàgines de Facebook: Bibliothèque Infernale

Donem un cop d’ull a una de les enciclopèdies juvenils més psicodèlica, la col·lecció “Ciencia y Aventura” de finals dels setanta.

Arcane Bullshit des de Toronto amb una interpretació brillant, divertida i intel·ligents de les supersticions i altres coses rares tan vigents avui dia.

L’editorial Males Herbes està present amb dues de les seves recopilacions més interessants, valgui la redundància.

Archive.org, la biblioteca elèctrica més gegantina: radio, TV, software, cinema…

Juan de Pareja, pintor i esclau.Juan de Pareja era un bon pintor, però també un esclau de Velázquez; aquest, un bon dia, li fa un retrat, com es gestiona una cosa així? Una anàlisi delicadíssima de les implicacions.

Sensible suma Art, Disseny, Skate i Còmic: el resultat és una obra molt i molt interessant.

Doncs aquí teniu, ara sí, el nº1 de la Revista Meteora.

Expliqueu-nos que us sembla!